ارسال شده توسط امیـــــــــــر مرشدی در 89/5/8:: 6:57 عصر
خبرگزاری فارس: یک حقوقدان آمریکایی در مقالهای تصریح کرد، کسانی که در دوران بوش زمینه را برای حمله وی به عراق آماده کردند بار دیگر این بار علیه ایران دست به کار شدهاند.
به گزارش فارس، رئیس جمهوری اسلامی هفته گذشته در گفتوگو با شبکه انگلیسی زبان پرس تیوی، از جنگ سنگین قریبالوقوع تبلیغاتی علیه ایران خبر داد. علاوه بر خبری که رئیس جمهور ایران از تمهیدات تبلیغاتی و روانی علیه ایران داده است، شواهد فراوانی در تایید این خبر وجود دارد. این شواهد آن قدر فراوان هستند و این جنگ تبلیغاتی چنان سنگین توصیف میشود که برخی از منابع امنیتی غربی چنین جنگ تبلیغاتی را با مقدمه سازی برای جنگ با عراق مقایسه میکنند.
فارغ از اینکه با توجه به شواهد موجود، احتمال تعرض نظامی علیه ایران بسیار کم به نظر میرسد، ولی نکاتی که در تحلیلها وجود دارد قابل تامل است و میتواند مورد توجه کارشناسان امنیتی و بینالملل قرار گیرد.
******
پایگاه اینترنتی "گلوبال ریسرچ " (Global Research) در گزارشی به قلم "جیم لوب " (Jim Lobe)، حقوقدان آمریکایی و مدیر آژانس خبری بینالمللی "اینتر پرس سرویس "، با اشاره به سخنان رئیس دفتر کاخ سفید در سال 2002، مبنی بر عدم تلاش کاخ سفید برای جلب حمایت مردمی از تجاوز به عراق به شرایط امروزین در خصوص ایران پرداخت.
به نوشته لوب، در حالی که تنها حدود یک ماه از اعمال تحریمهای جدید سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا و کنگره آمریکا علیه ایران میگذرد به نظر میرسد که تلاشهایی برای آماده کردن زمینه فکری جهت تجاوز به ایران در آمریکا در جریان است و به نظر میرسد که در پاییز امسال به اوج خود برسد.[برخی تحلیلگران مسائل استراتژیک معتقدند که این تهدیدها علیه ایران بیشاز آن که جنبه جدی نظامی داشته باشد، جنبه تبلیغاتی علیه ایران دارند. این گزارش به جنبههای مهمی از جنگ تبلیغاتی علیه ایران اشاره میکند.م]
* کهنهسربازان جنگهای تبلیغاتی بوش دست به کار میشوند!
در اواسط ماه نوامبر رقابت انتخاباتی در آمریکا آغاز میشود. بدیهی است که در این رقابتها کاندیداهای جمهوریخواه، دموکراتها و دولت اوباما را به مماشات با ایران متهم میکنند. به هر حال آنچه روشن است این است که کهنهسربازان تبلیغات جنگی دوران بوش در تلاشند تا تلاشی مشابه را علیه ایران آغاز کنند. عموما از زمان آغاز این تبلیغات تا زمان آغاز حمله مدت زمانی در حدود شش ماه لازم است.
"استفان هدلی " (Stephen Hadley)، مشاور امنیت ملی دوران زمامداری بوش و "ژنرال مایکل هرزوگ " ( Michael Herzog) در مقالهای که در نشریه موسسه واشنگتن منتشر شد، تصریح کردند که با فرا رسیدن سه ماهه اول سال 2011 معلوم خواهد شد که این تحریمها اثر بخش بودهاند یا نه؟ نشریه منتشر کننده این مطلب نزدیک به "ایپک " (AIPAC)، لابی معروف صهیونیستها است.
هدلی و هرزوگ مینویسند: "دولت آمریکا باید از هم اکنون برنامهریزیهای لازم را انجام دهد تا اگر تحریمها با موفقیت مواجه نشدند، برای نیمه دوم سال 2011 سناریوی لازم را داشته باشند. گزینه نظامی باید همچنان روی میز باقی بماند تا هم به وسیله آن بتوان دیپلماسی را به پیش برد و هم آمادگی لازم را برای بدترین سناریو یعنی نبرد حفظ کرد. "
در شرایطی که هدلی و هرزوگ آمادگی برای جنگ را از بهار آینده مطالبه میکنند، برخی دیگر خواستار آمادگی سریعتر برای عملیات نظامی هستند.
سناتور دموکرات سابق و ژنرال بازنشسته نیروی هوایی "چارلز والد " (Charles Wald) در این خصوص مینویسد: "تا کی باید صبر کنیم که ببینیم دیپلماسی و تحریم کارگر میافتند یا خیر؟ تهران قابلیت آن را دارد که قبل از پایان سال جاری میلادی به سلاح هستهای دست یابد و این امر تهدیدی بزرگ برای آمریکا خواهد بود. " این نوشته در واشنگتن پست منتشر شده است.
در ادامه همین مقاله آمده است: "اگر فشارهای دیپلماتیک و اقتصادی نتواند ایران را مجبور به توقف برنامه هستهای کند، قوای قهریه آمریکا توان آن را دارد تا با ترتیبدادن حملاتی هدفمند به مراکز هستهای و نظامی ایران، این کشور را مجبور به این کار کند. "
لوب اضافه میکند: این مقاله آخرین مقاله از سه مقالهای بود که از سال 2008، BPC، مرکز هماهنگی سیاستهای دو حزبی آمریکا منتشر کرده است. این مقالات تحت نظارت "مایکل ماکوفسکی " (Michael Makovsky)، مدیر سیاست خارجه محافظهکار آمریکا منتشر شده است.
برادر همین آقای ماکوفسکی کسی بود که در دفتر ویژه پنتاگون در آغاز جنگ عراق به دنبال تسلیحات کشتار جمعی در این کشور میگشت و همچنین تلاش میکرد تا روابط عملیاتی میان "صدام حسین " و "القاعده " را ثابت کند.
مدیر اینتر پرس سرویس میافزاید: گزارشی که BPC تحت عنوان "رویارویی با چالش: زمان از دست میرود " منتشر کرده است دولت اوباما را فرا میخواند تا در کنار دیگر اقدامات، حضور ناوگان پنجم خود را در خلیج فارس و دریای عمان تکمیل کرده و تمرینات نظامی گستردهای را با متحدین خود در منطقه ترتیب دهد. همچنین در این گزارش از دولت اوباما خواسته شده است که اتحاد خود را با جمهوری آذربایجان تثبیت کرده و آمادگی بیشتری را برای ورود به جنگ کسب کند.
به نوشته این گزارش اگر فشارهای کنونی موثر واقع نشود، آمریکا و متحدینش چارهای جز این ندارند که ورود بنزین به ایران را منع کنند. بدیهی است که چنین اقدامی یک اقدام جنگطلبانه محسوب شده و غرب باید آماده پذیرش تبعات آن باشد.
این حقوقدان آمریکایی در ادامه نوشت: البته برخی از تندروهای حامی تجاوز آمریکا به عراق از جمله "جان بولتون " (John Bolton)، سفیر بوش در شورای امنیت سازمان ملل متحد بر این باورند که نه تحریم و نه دیپلماسی تحت هیچ شرایطی قادر به منصرف ساختن ایران از ادامه برنامه هستهای خود نیستند و حمله نظامی – ترجیحا به وسیله آمریکا و در صورت عدم امکان، به وسیله رژیم صهیونیستی – باید هر چه سریعتر به وقوع بپیوندد.
* ناامیدی آمریکاییها از کارایی جنبش موسوم به سبز
پس از انتخابات اخیر ریاست جمهوری ایران و شکلگیری جنبش موسوم به سبز، برخی از نومحافظهکاران آمریکایی از جمله "مایکل روبین " (Michael Rubin) از موسسه بنگاه آمریکایی (AEI) امریکن اینترپرایز، و "مایکل لدین " (Michael Ledeen) از بنیاد دفاع از دموکراسیها (FDD)، بر این باور بودند که حمله به ایران میتواند غیرسازنده باشد و جمعیت بیشتری را به حمایت از نظام سیاسی حاکم بر ایران برانگیزاند.
لوب میافزاید: اما از آنجا که به نظر میرسد جنبش سبز توانایی به چالش کشیدن دولت در خیابانها را ندارد، این نظریه در میان جنگطلبان آمریکایی طرفداران خود را از دست داده است. با این حال این امر مانع از آن نیست که جنگطلبان، اوباما را به خاطر عدم حمایت کافی از جنبش سبز سرزنش نکنند.
"ویکلی استاندارد " در مقالهای به قلم "ویلیام کریستول " (William Kristol) و "جمی فلای " (Jamie Fly) در این خصوص نوشته است: "متاسفانه زمانی که ایرانیان بی گناه به دست دولت خویش کشته میشدند، پرزیدنت اوباما تنها به گفتن سخنانی مبهم اکتفا کرد. "
این دو همچنین نوشتهاند: "اکنون دیگر روشن است که یک تهدید نظامی جدی تنها چیزی است که میتواند تهران را به توقف جاهطلبیهایش قانع کند. "
نویسندگان این مقاله نقش به سزایی در آمادهسازی زمینه برای حمله به عراق داشتند.
نومحافظهکاران اخیرا با چاپ مصاحبهای از "یوسف العتیبه "، سفیر امارات عربی متحده در آمریکا تلاش کردند تا نشان دهند که متحدین عرب آمریکا نیز مشکلی با حمله نظامی به ایران ندارند و به این وسیله مانعی دیگر را از سر راه تجاوز نظامی به ایران برداشتند. جملهای که از العتیبه در "واشنگتن تایمز " نقل شد، چنین بود: "ما نمیتوانیم در کنار یک ایران هستهای زندگی کنیم. "
والاستریتژورنال، از قهرمانان رسانهای جنگ عراق در این خصوص نوشت: "سخنان العتیبه تردیدی باقی نمیگذارد که اکثر مقامات عرب نمیتوانند یک رژیم هستهای انقلابی شیعه را تحمل کنند. آنها ناامیدانه به دنبال کسی همچون آمریکا یا اسرائیل میگردند که جلوی ایران را بگیرد. "
مصاحبه با العتیبه توسط شخصی به نام "جفری گلدبرگ " (Jeffrey Goldberg) انجام شد که خبرنگار نشریه "آتلانتیک " است. گلدبرگ یک روزنامهنگار ذینفوذ صهیونیست است که در سال 2002 مدعی شده بود صدامحسین از یک گروه وابسته به القاعده در کردستان عراق حمایت کرده و همچنین به زودی به سلاح هستهای دست خواهد یافت.
گلدبرگ اخیرا در وبلاگ خود نیز نوشته است که رهبران عرب بیش از آنکه از سلاحهای هستهای واقعا موجود رژیم صهیونیستی در هراس باشند، از آن سلاح هستهای موهوم میترسند که در دست ایرانیان شیعه مذهب باشد!
کلمات کلیدی :